Армія РФ отримала нові завдання від Путіна в Курській області: чого вимагає диктатор

Путні доручив звільнити Курську область до 15 жовтня і створити у прикордонні буферну зону

Кремлівський режим планує створити угруповання військ в Курській області для контрнаступу у співвідношенні 5 до 1, але на даний момент ця пропорція, ймовірно, ще не досягнута, повідомляє РБК-Україна з посиланням на свої джерела.

Так, згідно з інформацією джерел видання, Росія наразі зосередила в Курській області близько 37 тисяч військових і у ніч з 10 на 11 вересня російські війська розпочали контрнаступ з метою витіснення українських сил.

За інформацією одного з джерел у Силах оборони, російським військам поставлено завдання до 15 жовтня повністю вибити українські сили з Курської області, а до кінця жовтня — створити так звану буферну зону в прикордонних регіонах, що межують з Росією.

Однак Генштаб України добре обізнаний про ці плани противника і готується їх нейтралізувати. Тому, як зазначають аналітики, ці плани можуть так і залишитися лише на папері.

"Принаймні, ще місяць тому деякі співрозмовники видання у військовому керівництві давали значно песимістичніші прогнози щодо здатності України утримати зайняту частину Курщини, аніж те, що виявилось насправді", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні Сили України зупинили наступ російської армії в Курській області, який почався лише кілька днів тому. Подальший розвиток ситуації в цьому регіоні залежатиме від рішення військово-політичного керівництва Росії щодо можливого перекидання військ. Якщо Кремль вирішить перекинути близько 50 тисяч військових зі Східного напрямку, це може змусити українські сили оборони відійти на територію України, вважають аналітики.