Арестович зробив нові похмурі прогнози для України

Арестович вважає, що найімовірніший сценарій для України – це "зупинка бойових дій та заморозка війни по лінії розмежування"

Скандальний екс-радник ОП та блогер Олексій Арестович вважає, що сценарій завершення війни в Україні передбачає створення "сірої зони". Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Арестович зазначає, що українці мають уявлення про закінчення війни, сформоване на основі образу, створеного в СРСР щодо Другої Світової війни: "розгром противника, беззаперечна капітуляція однієї зі сторін, прапори у переможеній столиці тощо".

"Але цей образ є винятком, а не правилом у війнах, які йшли як до Другої Світової, так і після. Більшість воєн у світі закінчуються нічим", – каже екс-радник ОП.

Арестович нагадав, що багато великих конфліктів завершувалися припиненням вогню без підписання мирного договору, а деякі – з підписанням мирного договору через багато років після закінчення бойових дій.

"Російсько-Українська війна також не може стати винятком із правил, адже жодна зі сторін не може розгромити іншу з низки причин, насамперед – це нестача озброєнь та військової техніки, за допомогою яких можна було б суттєво змінити лінію фронту. У Росії їх немає, у нас теж. Політика наших партнерів полягає в тому, щоб нам не дати програти, а РФ – виграти. У такому треку нас чекає довга війна на виснаження або сіра зона", – вважає він.

Арестович припускає, що найімовірнішим сценарієм для України є створення "сірої зони": припинення бойових дій та заморожування війни по лінії розмежування.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Арестович назвав головний іспит для України за всі роки незалежності. Колишній радник Офісу президента та популярний блогер Олексій Арестович заявив, що перед Україною стоїть головне завдання, яке полягає у виживанні, тоді як українська влада веде "рейтингоцентричну політику" замість посилення мобілізації.