Арестович розповів, за якого сценарію Україна втратить лівобережну Україну

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що Україна може втратити лівобережну частину України

Захід не дасть Росії захопити Україну, але й не дасть Силам оборони засобів, щоб розгромити Росію, заявив колишній радник Офісу президента Олексій Арестович. На його думку, цю політику послідовно проводять західні партнери і немає жодних ознак, що вони її змінять.

"У разі, якщо війська противника прорвуть нашу оборону і стрімко просуватимуться – наші партнери готові ввести війська та стати по Дніпру, щоб не дати захопити всю Україну", - заявив Арестович.

За його словами, за такого сценарію Україна втратить лівобережну Україну.

"Це ціна, яку ми можемо заплатити за спробу реалізувати вузький національний проект у великій різноманітній Україні",
- заявив Арестович і додав, що цей сценарій Україна проживала 100 років тому. Тодішня влада швидко втрачала лояльність громадян через проведення відповідної внутрішньої політики. Внаслідок чого – Київ вирушили захищати лише 300 студентів.

"Ми йдемо тим же шляхом, а можливості згорнути з нього все менше", - заявив Арестович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Олексія Арестовича звинуватили у грі на боці російської пропаганди та поширенню російських наративів. Наприклад, він разом із Ксенією Собчак запустив необхідний Росії меседж – старий світовий порядок зруйнований, правила, прийняті після Другої світової війни, перестали працювати. Як результат – потрібно запроваджувати нові правила. За словами експертів, це чисто путінський наратив, який він відкрито просуває з 2022 року. Арестович озвучив тезу Путіна нібито "з українського боку" . Фактично, Арестович долучився до "когорти українців ім.Путіна", корисних і навіть підгодовуваних .