Аналітики з’ясували, які сили Росія перекинула у Курську область

Однією з основних сил стали підрозділи, перетягнуті з глибини Росії

Російські військові активно перекидають різні підрозділи на територію Курської області, серед яких є як спецпідрозділи, так і регулярні війська. Аналітики DeepState повідомляють, що серед цих підрозділів фігурують окремі підрозділи, як-от "Ахмат", "Вагнер", ветерани та спецпідрозділи ВДВ, які займаються засідками, логістикою та боротьбою з мобільними групами.

Ефективність цих військ проявляється дуже неоднорідно, часом викликаючи сміх через неорганізованість. Проте їх участь підтверджується, зокрема, взяттям у полон російських військових на початку операції. Крім того, до операцій залучені підрозділи з глибини Росії, зокрема, бригади з окупованих територій на сході та півдні України.

За даними аналітиків, значну роль у російських операціях відіграє 810-та бригада морської піхоти, яку перекинули з лівобережжя Херсонщини. Ще триває перекидання підрозділів, тому повну картину сили РФ на Курщині можна буде побачити пізніше.

Згідно з інформацією The Wall Street Journal, операція на Курщині досягла певних стратегічних цілей — вона не лише змусила Росію перекинути війська з інших регіонів, а й сприяла більш рішучій підтримці України Заходом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чого РФ очікувати від наступу ЗСУ на Курщині. ЗСУ нав'язали російським загарбникам свою ініціативу, відкривши у Курській області новий фронт, заявив секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко. За словами полковника СБУ, мета Курської операції полягає у тому, що ЗСУ нав'язали свої дії противнику на іншому напрямку, що дуже важливо на війні.