Амбасадоркою платформи UNITED24 стала відома тенісистка: скільки коштів вдалося зібрати

За місяць функціонування платформи United24 зібрано більше мільярда гривень

В Україні запущено державну фандрейзингову платформу UNITED24 задля збору допомоги постраждалим від війни громадянам, армії, відбудови держави. Про амбасадорів платформи розповів президент Володимир Зеленський.

Ними стали футболіст та тренер Андрій Шевченко та тенісистка Еліна Світоліна. Амбасадори будуть працювати задля об’єднання світової спортивної спільноти для допомоги Україні. Вже в липні пройде благодійна гра першої ракетки світу Іги Свьонтек під патронатом Еліни Світоліної.

Відомо, що з 5 травня до 3 червня на платформу надійшли перерахування в 1,5 млрд гривень. З них перераховано на оборону та розмінування територій 37 532 174 доларів, на медичну допомогу - 906 856 доларів США.

За інформацією прес-служби Офісу президента, на платформу перерахували кошти з продажу квитків на матчі національної збірної України з футболу, з благодійного телемарафону Save Ukraine, благодійного аукціону у Вашингтоні та донатам. Повідомлялося, що на ці гроші здійснено закупівлю хірургічних рентген-апаратів, транспортних апаратів ШВЛ, шоломів, бронежилетів та автомобілів для військових. Відповідно до звіту, було закуплено для підтримки Збройних Сил України шоломів 35 674 одиниць, бронежилетів - 30 492, та сім спецавтомобілів.

В травні МОЗ отримало 30 215 400 грн для закупівлі 35 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вартістю 26,5 млн грн. Нове обладнання відправлено до пунктів екстреної допомоги та медицини катастроф у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях України для допомоги пораненим, яких доставляють з фронту.

Лише Дніпропетровський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надає допомогу екстренним службам чотирьох сусідніх областей: Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької.

Україна планує закупити рентгенівські апарати C-дуги, один з них коштує 100 000 доларів США. Такі апарати допомагають провести рентген-контрольовані операції з видалення осколків чи фіксації кісток.

Як писав портал "Коментарі", Зеленський назвав, що буде вважатися серйозною тимчасовою перемогою.