Головна Новини Суспільство Наука та освіта З’явилися рекомендації МОН для роботи шкіл з 1 вересня: уроки на повітрі та за графіком
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилися рекомендації МОН для роботи шкіл з 1 вересня: уроки на повітрі та за графіком

У МОН повідомили, які вимоги висувають для навчального року в умовах епідемії

5 серпня 2020, 17:08 comments1155
Поділіться публікацією:

Новий навчальний рік буде мати нові вимоги: соціальна дистанція, захисні засоби, контроль за правилами гігієни, переважно дистанційне спілкування батьків і педагогів, а також дистанційне чи екстерне навчання для дітей із захворюваннями дихальної та імунної систем. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти та науки України

З’явилися рекомендації МОН для роботи шкіл з 1 вересня: уроки на повітрі та за графіком

Так, МОН рекомендує зробити до 1 вересня наступне:

- забезпечити школи дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту;

- обладнати місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок;

- створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень.

Щодо останнього є деталі: рекомендується  відкрити декілька входів до будівлі, збільшити відстань між партами, використовувати розмітку на підлозі, виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів, а також користуватися великими приміщеннями, проводити заняття на вулиці за гарної погоди. Крім того, МОН радить встановити гнучкий графік початку занять для різних категорій учнів, також можна буде змінювати терміни канікул чи завершення семестрів у залежності від епідеміологічної обстановки.

Щоби зменшити пересування учнів у приміщеннях, міністерство рекомендує закріпити за класами окремі навчальні кабінети. До того ж, під час уроків учителі обиратимуть такі види діяльності, які б мінімізували фізичний контакт.

На початку року учителі з’ясують рівень опанування навчального матеріалу, який учні вивчали під час карантину – залежно від цього буде прийнято рішення, чи треба вивчати щось повторно.

Раніше "Коментарі" розібралися, з якими проблемами можуть зіткнутися школи і виші після виходу на навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини