Головна Новини Суспільство Наука та освіта Закриття шкіл, вишів і дитсадків: МОН назвало умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Закриття шкіл, вишів і дитсадків: МОН назвало умову

Глава МОН повідомив, що в класах і аудиторіях зараз дозволено навчати обмежену кількість людей

3 грудня 2020, 17:34
Поділіться публікацією:

В Україні заборонено навчати більше 20 осіб одночасно в одній аудиторії або класі. Про таке обмеження, яке має діяти вже сьогодні, повідомив глава Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет під час прес-брифінгу 3 грудня.

Закриття шкіл, вишів і дитсадків: МОН назвало умову

Фото з відкритих джерел

За словами керівника МОН, поки в Україні не запроваджено тотального локдауну, навчальні заклади продовжують працювати в звичайному режимі з дотриманням необхідних заходів безпеки.

"По всій Україні встановлено помаранчевий рівень небезпеки і помаранчева зона карантинних заходів. Дитячі садки та загальноосвітні установи 1-4 класу працюють в звичайному режимі, але з дотриманням усіх норм карантинних обмежень, — сказав Шкарлет. — Єдина норма, яку необхідно дотримуватися, це те, що учні та студенти відвідують аудиторії в кількості не більше 20 осіб".

Також глава МОН повідомив, що в разі потрапляння на самоізоляцію 50% колективу або учнів — інша половина вчиняє таким же чином. Тобто, університет або школу доведеться закрити.

Нагадаємо, журналісти дізналися ймовірну дату посилення карантину в Україні. Стало відомо, що посилити карантин в Україні можуть чи не з початку нового року, а не як повідомлялося раніше — в кінці грудня напередодні Нового року.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Міністерство освіти і науки б'є на сполох: за кілька років Україна може зіткнутися з нестачею педагогічних працівників в установах профосвіти. У МОН повідомили, чому установам профосвіти в Україні в майбутньому буде не вистачати викладачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини