Головна Новини Суспільство Наука та освіта Забруднене повітря вбиває півмільйона немовлят на рік по всій Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Забруднене повітря вбиває півмільйона немовлят на рік по всій Землі

У звіті State of Global Air говориться, що якість повітря в приміщеннях є причиною двох третин смертей немовлят і впливає на здоров'я ненародженого малюка в утробі матері

21 жовтня 2020, 22:50
Поділіться публікацією:

Забруднення повітря минулого року призвело до передчасної смерті майже півмільйона немовлят з різних країн протягом першого місяця їх життя. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт State of Global Air 2020 про причини смертності й зростаючу кількість захворювань у світі, пов'язаних із забрудненням повітря.

Забруднене повітря вбиває півмільйона немовлят на рік по всій Землі

Фото: Getty Images

Також відомо, що вплив забрудненого повітря на організм плоду в утробі матері загрожує недоношеністю і низькою вагою при народженні. Обидва ці чинники є частою причиною смертності в дитячому віці.

Повідомляється, що близько 350 тисяч з півмільйона зафіксованих дитячих смертей були викликані вдиханням забрудненого повітря всередині приміщень при використанні твердого палива, такого як деревне вугілля, деревина і торф для приготування їжі.

Автори документа підкреслюють, що медичні експерти протягом багатьох років попереджали про вплив брудного повітря на людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями та хронічними захворюваннями, але тільки зараз усвідомили причини летальних випадків серед дітей першого року життя, а також мертвонароджених.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини