З рибою всередині: на пляжі знайшли незвичайну медузу (ФОТО)

Фотограф дикої природи Ян Уоткін під час прогулянки на пляжі в Британії побачив медузу з живою рибкою всередині

На пляжі Харлін-Бей (південний захід Великобританії) фотограф дикої природи Ян Уоткін несподівано наткнувся на незвичайну медузу, всередині якої плавала жива рибка.

Як повідомляє видання Daily Mail, чоловік разом зі своєю собакою вийшов вранці на прогулянку по пляжі й побачив мертву медузу, а через її прозоре тіло і маленьку рибку, яка плавала всередині. Як виявилося, це була медуза-компас, яка за формою схожа на блюдце-дзвін з 32 напівкруглими виступами коричневого кольору, які йдуть по всьому краю. У неї всього 24 щупальця (по три штуки в восьми пучках). А ось яка рибка вижила всередині поки невідомо.

Відомо, що маленькі риби часто ховаються в щупальцях медуз від більших родичів, але в цьому випадку, захисник перетворився в хижака. Експерти вважають, що рибка була вжалена медузою і якби істоту не викинуло на пляж, то вона мала б повільно перетравлюватися в рудиментарному шлунку.

Відомо, що медузи-компаси харчуються дрібною рибою, крабами й навіть іншими медузами. Укус цього виду для людини не смертельний, але дуже болісний.

Фото: Ian Watkins / Triangle News

Нагадаємо, що на шотландському пляжі Ер в Південному Ейрширі місцева жителька, гуляючи з собаками, натрапила на величезну медузу, яка лежить на березі. Першим її помітив домашній улюбленець, який і привів господиню до своєї знахідки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники хочуть навчити дронів шукати морських ос (Chironex fleckeri) - великих медуз, здатних убити людину менш ніж за три хвилини. Вони вважаються одними з найбільш отруйних тварин у світі. Зазвичай вони живуть у північних водах Австралії з жовтня по травень.