З дистанційкою чи без – у Міносвіти розповіли, яким буде новий навчальний рік

Багато російських книг планують повністю виключити з освітньої програми

Школярам та студентам треба готуватися до того, що 1 вересня вони повернуться до навчальних закладів. Освітній процес в Україні з 1 вересня має бути відновлено у режимі офлайн. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів перший заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.

Заступник міністра зазначив, що вже зараз батькам, учням, студентам потрібно готуватися до того, що новий навчальний рік буде розпочато у тому режимі, в якому він був у попередні роки. Тобто всі діти повинні повернутися за парти шкіл, університетів, коледжів.

За словами заступника міністра, в Україні був досить тривалий період, коли діти навчалися дистанційно. Тепер потрібно підготуватися до того, що навчання проходитиме очно.

Також Андрій Вітренко повідомив, що учбові програми в Україні кардинально переглянуть. Зокрема, змінять певні предмети. Насамперед це стосуватиметься шкільного предмета – Захист Вітчизни. Діти повинні багато чого навчитися. Також буде зроблено серйозний ухил на національно-патріотичне виховання та буде ще один блок, який потрібно буде освоїти вчителям та дітям, він стосуватиметься протимінної діяльності. Ще нововведення чекають щодо зарубіжної літератури. Багато російських книг приберуть з освітньої програми. Як приклад Вітренко назвав твір Льва Толстого "Війна і мир", який більше не вивчатимуть на уроках зарубіжної літератури в українських школах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - через морську блокаду голод дедалі ближче: експерти розповіли, як покінчити з російським шантажем та вирішити проблему.