Якою їжею можуть забезпечити школярів Запоріжжя: що каже влада

У Запоріжжі планують побудувати дві «Фабрики-кухні»

У Запоріжжі планують побудувати дві "Фабрики-кухні" для забезпечення якісного харчування школярів Запорізької області. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, інформує портал "Коментарі".

"Проєкт Першої Леді Олени Зеленської може забезпечити смачною і корисною їжею 30 тисяч школярів області, які навчаються офлайн. Його реалізацію обговорили із делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Запоріжжя анонсували створення екосистеми "Безпечна освіта офлайн". Це не лише про можливість для 60 тисяч школярів навчатися в укриттях, а і про гарячі обіди для дітей", – зазначив голова ОВА.

Тоді ж Уряд прийняв рішення про безкоштовне харчування для всіх учнів 1-4 класів.

Область вже отримала першу держсубвенцію на реалізацію цих проєктів, а партнери з ООН готові компенсувати 50% вартості кожної порції для учнів початкових класів.

"Це значно розвантажить місцевий бюджет. Організація харчування в укриттях складніша, але разом ми впораємось. На черзі будівництво підземної і наземної "Фабрики-кухні"", – зазначив Федоров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

США допоможе дітям України на мільйони доларів: про що мова

Понад 3,2 млн примірників загальною вартістю $8,3 млн з англійської, німецької та французької мов, а також "Я досліджую світ", "Мистецтво" надрукували за підтримки США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки.

Першу партію цих підручників сьогодні передали на урочистому заході за участю Саманти Павер, адміністраторки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Бріджит Брінк, посолки США в Україні, та Оксена Лісового, міністра освіти і науки України.