Яким було б життя на Землі, якби зникло Сонце

Вчені розповіли, яким би було життя на Землі, якби небесні вогники ніколи не спалахували, а космос надовго залишився б холодною темною пусткою

Сонце - наше центральне світило та величезне джерело енергії, завдяки якій наша планета отримує світло та тепло. Ця зірка впливає на організм людини й все живе, що є на нашій Землі. Вчені припустили, яким було б життя, якби нам "вимкнули світло".

Сонце впливає на організм людини як позитивно, так і негативно. Якщо тривалий час перебувати на спеці, можна отримати сонячні опіки, які можуть стати причиною розвитку серйозного захворювання. Але водночас завдяки Сонцю ми отримуємо вітамін D, який організм використовує для перероблювання калію і кальцій, які важливі для зміцнення кісткової системи. Плюс до всього, як вважають експерти, сонячне світло допомагає емоційному благополуччю людини.

Що стосується природи, то завдяки сонцю відбувається фотосинтез - процес, при якому рослини використовують сонячне світло для перетворення вуглекислого газу та води на кисень і цукор. А кисень життєво необхідний усім, хто дихає.

Фотосинтез потрібен рослинам для цукру, який важливий для зросту, а люди й тварини вживають їх, щоб виживати. Рослини становлять основу раціону людини, і без сонця, яке забезпечує їх зростання, ми голодували б.

Крім цього, Сонце створює умови, необхідні життя на планеті. Тепло є силою гідрологічного циклу, випаровуючи воду, яка випадає у вигляді дощу, та живлячи річки та озера, які використовуються для підтримки життя рослин.

Без зміни дня і ночі, і нерівномірного нагрівання атмосфери сонячним світлом не було вітру. У такому разі, і будь-яка вода, що випарувалася, зрештою, випадала б рівно в тому місці, звідки вона випарувалася, а не розсіювалася по всьому світу. Сонячне тепло робить Землю ідеальним місцем для життя. Без нього все б швидко замерзло.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені показали майбутнє Сонця.