Головна Новини Суспільство Наука та освіта Ви будете здивовані: названо найнебезпечнішу отруту на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Ви будете здивовані: названо найнебезпечнішу отруту на планеті

Цей «отрута» може призвести до серйозних наслідків

30 грудня 2020, 09:20 comments2051
Поділіться публікацією:

Група вчених під час дослідження з'ясувала, що найнебезпечнішою отрутою на планеті є морська вода, тому що в ній живуть мікроорганізми, зокрема личинки та черв'яки, які можуть завдати організму серйозної шкоди.

Ви будете здивовані: названо найнебезпечнішу отруту на планеті

яку отруту визнали найнебезпечнішою на планеті(фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що під час купання в організм людини може потрапити багато морської води й найшкідливішим наслідком в такому випадку стане діарея та інші порушення шлунково-кишкового тракту. Але велика кількість солоної води може спровокувати й куди більш серйозні проблеми.

Вчені пояснюють, що морська вода ніколи не буває чистою, адже в ній знаходяться різні мікроорганізми, і деякі з них можуть бути отруйними, зокрема ті, які мешкають в тропічних широтах. Крім цього, в морській воді висока концентрація солі, яку організм починає повільно виводити, у зв'язку з цим можуть спостерігатися стрибки тиску, прискорене серцебиття та інші симптоми. Тобто, наш організм витрачає на це занадто багато сил і це може призвести до зневоднення, якщо не контролювати свій водний баланс.

Якщо солі в організмі буде дуже багато, тоді нирки не будуть справлятися з навантаженням і можуть виникнути проблеми зі шлунком, кишківником, нервовою системою й іншим.

Нагадаємо, професор Гарварду Карін Міхелс розповіла, масло якого відомого продукту є "чистою отрутою" і краще їм не зловживати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кеш'ю, з'їдений в сирому вигляді, дуже отруйний для організму. Як виявилося, цей горіх містить урушіол — токсичну речовину, яка запускає панічну імунну реакцію. Але бояться не варто, тому що на експорт кеш'ю відправляють вже обробленими, без цього токсину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини