Вчені врятували від вимирання рідкісних Бірманських черепах

Двадцять років тому Бірманських черепах хотіли віднести до видів, що вимерли

Вченим вдалося врятувати рідкісних Бірманських черепах. Вони живуть виключно в річках М'янми і 20 років тому майже повністю вимерли. Про це повідомляє Daily Mail.

Відмінною рисою Бірманських черепах є особлива форма їхнього рота. Він розташований таким чином, що здається ніби рептилія весь час посміхається.

У 2000 році Бірманські черепахи ледве не зникли з лиця Землі. Їх навіть хотіли віднести до вимерлих видів. Але тут за справу взялися зоозахисники. Їм вдалося відшукати дві невеликі популяції рептилій в дикій природі. Ще одну черепаху виявили у приватного колекціонера зі Сполучених штатів. Цих особин використовували для відновлення виду. Вчені-біологи ретельно стежили за ареалом проживання черепах і місцями, де вони відкладали яйця. Для рептилій навіть облаштували спеціальні зони. П'ять років вони живуть в таких зонах, де розмножуються, і лише потім можуть покинути її межі.

В результаті за 20 років кропіткої роботи вдалося розширити популяцію Бірманських черепах в річках М'янми до тисячі особин і врятувати їх від вимирання.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як черепахи скористалися карантином і повернулися на спорожнілі пляжі Таїланду.