Вчені назвали найефективніший спосіб підняти настрій

Експерти з Університету Огайо провели експеримент, під час якого з'ясували, як можна швидко підняти настрій

У сучасному світі багато стресових ситуацій, які провокують поганий настрій, тому важливо навчитися абстрагуватися від них та знаходити способи покращити своє самопочуття. Американські дослідники з'ясували, який метод працює ефективніше.

Вчені з Університету Огайо запросили на дослідження понад 600 студентів, яких розділили на групи. Учасники однієї намагалися регулювати свій настрій за допомогою когнітивної техніки, інші дотримувалися медитації усвідомленості. У першому випадку, добровольці виявляли й намагалися переоцінити свої негативні думки та переконання, а у другому – усвідомити та прийняти почуття, не намагаючись змінити свої установки.

Учасників попросили уявити ситуації, в яких вони могли б застосувати дві методики. І побачивши, як студенти справляються із "проблемою", вони кожному добровольцю повідомили, що одну з методик вони використовують ефективніше, ніж другу.

Після цього дослідження повторилося, але учасникам включили сумні композиції для того, щоб атмосфера стала більш гнітючою. Результат експерименту показав, що швидше з негативом впоралися ті учасники, які зосередилися на своїх сильних сторонах. Тобто, настрій в оточуючих підіймався, коли їм робили компліменти й вселяли впевненість у собі та власних силах.

Нагадаємо, в організмі людини є безліч гормонів, і всі вони відіграють надзвичайно важливу роль у нашому житті. Лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, від яких речовин залежить наш настрій та самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти піднімуть настрій восени та взимку.