Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли новий спосіб спілкування з кішками
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли новий спосіб спілкування з кішками

Вчені визначили, як людям потрібно посміхатися

9 жовтня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

У порівнянні з собаками, встановити контакт з котами та навчити їх виконувати певні команди, досить важко. Ці домашні тварини більш примхливі та волелюбні. Але британським дослідникам все ж вдалося знайти до них новий підхід. Про це повідомляється в журналі Scientific Reports.

Вчені знайшли новий спосіб спілкування з кішками

getty images

Експерти визначили, як кішки демонструють людині своє задоволення і розслабленість. Якщо тварина лежить з напівзакритими примруженими очима і повільно моргає, дивлячись на вас, то це означає, що їй добре і такий вираз інтерпретується, як посмішка.

Тоді професор Карен Маккомб вирішив перевірити, чи можна людині такою поведінкою повідомити кішці про те, що вона налаштована по відношенню до неї приязно. Було проведено два експерименти, під час яких, вчені уважно вивчали вираз облич учасників і реакції тварин на їх поведінку. З'ясувалося, що примружування очей і повільне моргання дозволяє розташувати кішку до себе більш охоче.

Дослідники заявили, що на відкриту людську усмішку, ці тварини реагують негативно, а ось, якщо використовувати їх метод примруження, тоді відбувається доброзичливий контакт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи розуміють собаки значення слів "я тебе люблю".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини