Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли 24 екзопланети з кращими умовами для життя, ніж на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли 24 екзопланети з кращими умовами для життя, ніж на Землі

Земля не обов'язково найкраще місце для розвитку життя у Всесвіті

6 жовтня 2020, 18:11
Поділіться публікацією:

Група міжнародних експертів з'ясувала, що у Всесвіті є мінімум 24 планети, умови життя на яких можуть виявитися набагато кращими, ніж на Землі. Про це пише видання ukrinform.

Вчені знайшли 24 екзопланети з кращими умовами для життя, ніж на Землі

Вчені знайшли 24 екзопланети з кращими умовами для життя, ніж на Землі. Фото: ukrinform

Про таку несподівану заяву стало відомо з прес-релізу Університету штату Вашингтон. Всього астробіологам відомо про існування близько 4500 екзопланет, 24 з яких можуть виявитися досить благополучними для людського життя.

Також вченим вдалося дізнатися, що ці планети знаходяться на відстані в 100 світлових років від Землі. Варто відзначити, що деякі з них значно більше і старше, ніж наша Земля. Вони повільно обертаються навколо своїх зірок, які, як уже відомо, існують у Всесвіті набагато довше, ніж Сонце.

Один з авторів цього дослідження Дірк Шульц-Макуха розповів, що це тільки перші кроки в даному експерименті, тому знадобиться значна частина часу і детальне вивчення питання, перш ніж можна буде зробити остаточні висновки.

"Ми повинні зосередитися на певних планетах, які мають найбільш перспективні умови для життя. Однак нам слід бути обережними, щоб не застрягти в пошуках другої Землі, тому що у Всесвіті можуть бути планети, більш придатні для життя, ніж наша", — каже дослідник.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини