Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, від чого залежать сюжети наших снів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, від чого залежать сюжети наших снів

Сни, які люди бачили пізно вночі виявилася більш яскравими, метафоричними та емоційними

30 грудня 2020, 17:10 comments1010
Поділіться публікацією:

Напевно багато замислювався над тим, від чого залежать сюжети наших сновидінь. В якусь ніч ми солодко спимо і хочемо, щоб сон став реальністю, а в якусь прокидаємося в холодному поту від кошмарів, які постали в нашій голові серед ночі.

Вчені з'ясували, від чого залежать сюжети наших снів

ФОТО: З відкритих джерел

Вченим з Великобританії вдалося з'ясувати, від чого залежать сюжети наших снів. Для цього спеціалісти провели експеримент, до якого задіяли 68 студентів з двох британських університетів, середній вік яких становив 25 років.

Протягом двох днів учасники мали прокидатися кожні дві години і записувати свої сни на диктофон. Після пробудження студенти повинні були прослухати записи і оцінити за дев'ятибальною шкалою інтенсивність, емоційність і дивину сюжету сновидінь.

Вчені розділили сни учасників на дві групи: сни ранньої ночі, які бачать люди в перші чотири години і сни пізньої ночі — ті, які снилися протягом останніх годин.

В ході експерименту виявилося, що сни, які люди бачили пізно вночі виявилася більш яскравими, метафоричними та емоційними. А ось сни, які снились студентам ближче до пробудження, були пов'язані з їхнім минулим.

Завдяки отриманим результатам фахівці прийшли до висновку, що сюжет сновидінь людини стає більш вигадливим та дивакуватим зі збільшенням часу, який людина проводить уві сні.

Нагадаємо, що раніше видання "Коментарі" розповідало про три пози сну, які можуть нашкодити здоров'ю. Зміна своєї звичної пози може не тільки допомогти поліпшити якість вашого відпочинку, а й запобігти іншим проблемам зі здоров'ям, таким як болі в м'язах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини