Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, який взаємозв'язок між сивиною і імунітетом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, який взаємозв'язок між сивиною і імунітетом

Експерти встановили і довели зв'язок генів, які відповідають за колір волосся, з генами, які контролюють імунну систему

12 листопада 2020, 14:25 comments1041
Поділіться публікацією:

Виявляється, що між кольором волосся і нашою імунною системою є прямий взаємозв'язок. Ви напевно помічали, що люди, які перенесли важку хворобу, різко стають сивими. Дивно те, що подібний феномен може торкнутися навіть молодих людей, хоча їх організм ще росте і активно розвивається. Фахівці з'ясували, чому так відбувається.

Вчені з'ясували, який взаємозв'язок між сивиною і імунітетом

Який взаємозв'язок є між сивиною і імунітетом. Фото: unsplash

Міжнародній групі вчених, яка протягом багатьох років вивчає тему генетичного старіння, а також появу сивини у людини, довелося провести не один науковий експеримент. Вони використали гризунів і з'ясували, що ген MITF, який регулює рівень білків-інтерферонів, які протистоять вірусам і бактеріям, зменшує їх кількість в клітинах-меланоцитах. А меланоцити — це клітини, які відповідають за вироблення пігменту для нашої шкіри, райдужної оболонки і волосся. Ось чому колір нашого волосся напряму пов'язаний з імунітетом.

"Це відкриття дозволяє припустити, що гени, які контролюють пігментацію волосся і шкіри, також беруть участь в управлінні імунною системою", — поділився один з авторів цього експерименту Вільям Паван.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки кисню необхідно для мозку. Дослідники з'ясували, що встановити точний обсяг кисню досить важко. Поки це не вдалося зробити нікому. Проте, вони змогли продемонструвати, що при оптимальній роботі головного мозку, приблизно половина кисню витрачається на нервові клітини. А друга частина — на інші тканини мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини