Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені визначили найбільш ймовірне місце проживання іншопланетних цивілізацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найбільш ймовірне місце проживання іншопланетних цивілізацій

Щоб визначити географію поширення іншопланетних цивілізацій, вчені використовували галактичну імітаційну модель

23 грудня 2020, 11:27
Поділіться публікацією:

Вчені продовжують вивчати незвідані глибини космосу та намагаються знайти сліди позаземної цивілізації. Дослідникам із Каліфорнійського технологічного інституту вдалося визначити найбільш ймовірне місце розташування інопланетних цивілізацій у Чумацькому Шляху. Під час дослідження вчені враховували фактор самознищення розумних істот.

Вчені визначили найбільш ймовірне місце проживання іншопланетних цивілізацій

ФОТО: З відкритих джерел

Для того, щоб оцінити вік та географію поширення цивілізацій іншопланетян, вченими була впроваджена галактична імітаційна модель. З її допомогою можна врахувати ймовірність появи живої природи з неживої, яка має назву абіогенез, а також визначити ймовірність загибелі цивілізацій. В ході дослідження виявилося, що останній фактор має найбільший вплив на число розумних цивілізацій та їхній вік.

Результати моделювання показали, що найбільше число інопланетних цивілізацій ймовірно може населяти кільцеву область, розташовану в чотирьох тисячах парсеків (один парсек дорівнює 3,2 світлового року) від центру Чумацького Шляху. Вчені також дійшли висновку, що з часом піддаються зникненню все більше цивілізацій, проте густо заселеними залишаються внутрішні області Чумацького Шляху.

Нагадаємо, що раніше астроном розповів, коли люди зможуть зустрітися з іншопланетянами. Відомий астрофізик Сет Шостак вірить, що контакт з прибульцями відбудеться і навіть припустив, що це може статися до 2036 року. Цікаво, що попри всю впевненість своїх слів, експерт Сет Шостак вирішив посперечатися лише на одну чашку кави, що контакт із прибульцями дійсно трапитися до 2036 року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини