Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, що станеться із Землею після загибелі Сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, що станеться із Землею після загибелі Сонця

Що чекає Землю в разі реалізації цього сценарію

21 вересня 2020, 20:48 comments1894
Поділіться публікацією:

Вчені з Корнельського університету в США прийшли до висновку, що приблизно через п'ять мільярдів років Сонце зникне, перетворившись на мертву зірку. Раніше ж було прийнято вважати, що всі планети повністю зникнуть, передає видання lenta.

Вчені розповіли, що станеться із Землею після загибелі Сонця

Майбутнє Сонця. Фото: unsplash

Нове дослідження, яке провели фахівці, показало, що навколо білого карлика (яким і стане Сонце) обертається планета, про існування якої не було відомо раніше. Автори також розповідають, що коли білий карлик з'являється, то він знищує абсолютно все, що знаходиться з ним поруч. Його потужна гравітація просто позбавляє шансів на те, щоб зберегти в цілості хоч одну планету.

А планета, яка була виявлена вченими, змусила їх губитися в здогадах і питаннях. Вони не можуть зрозуміти, як вона з'явилася саме в тому місці, і чому вона не була пошкоджена. Її існування експерти змогли побачити за допомогою телескопа TES, який був придуманий спеціально для того, щоб знаходити екзопланети (об'єкти, які дуже нагадують Землю).

Фахівці також впевнені в тому, що проведений експеримент дозволить дізнатися в майбутньому, чи зможе залишитися життя на нашій планеті, після того як Сонце перетвориться на білого карлика.

Нагадаємо, вчені назвали самі відповідні планети, на яких можливе життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини