Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали причину смерті мільйонів людей в усьому світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали причину смерті мільйонів людей в усьому світі

Від цього померли 30,8 мільйонів людей

23 вересня 2020, 15:36
Поділіться публікацією:

Міжнародній групі фахівців вдалося з'ясувати, що забруднення в нашій атмосфері може стати причиною передчасної смерті. Щоб встановити таку закономірність, вони скористалися результатами досліджень, які були проведені раніше. Про це пише видання lenta.

Вчені назвали причину смерті мільйонів людей в усьому світі

Група вчених з'ясувала, яка головна причина передчасної смерті людей. Фото: unsplash

Вчені розповіли, що тільки в одному Китаї причиною смерті 30, 8 мільйонів чоловік стало забруднене повітря. Ці дані опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences. Вони також детально вивчили супутникові знімки НАСА, щоб зрозуміти, наскільки забруднене повітря в різних частинах Китаю.

Результати були наступними: через високу концентрацію частинок PM2.5 щороку помирає від 1,5 до 2,2 мільйона людей. Таку статистику експерти озвучили за період з 2000 по 2016 рік. Висока концентрація цих дрібних частинок в повітрі може стати причиною багатьох проблем зі здоров'ям. І коли людина хронічно піддається такому впливу, то якість її життя може значно знизитися.

Вчені підсумували, що сильне забруднення повітря у всьому світі є однією з головних причин передчасної смерті багатьох людей. Людське життя скорочується в середньому на 3 роки, стверджують вони.

Нагадаємо, тотальні пустелі в майбутньому: що вдалося з'ясувати вченим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини