Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені назвали катастрофічні наслідки від зміни клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали катастрофічні наслідки від зміни клімату

В результаті підвищення температурних значень, може статися танення льодовиків, внаслідок чого підвищиться рівень моря

13 січня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

Дослідники зі Стенфордського університету оцінили, які катастрофічні наслідки може призвести до зміни клімату. Вчені прийшли до висновку, що посилення опадів через глобальне потепління призвело до більш катастрофічних повеней в Америці. Внаслідок цього витрати збільшилися на 75 мільярдів доларів за минулі 30 років. Про це повідомляє "Лента.ру".

Вчені назвали катастрофічні наслідки від зміни клімату

Катастрофічні наслідки від зміни клімату - фото з відкритих джерел

В ході дослідження вчені проаналізували дані про зміну кількості опадів протягом тривалого проміжку часу і матеріальний збиток, який спричинила повінь, щоб з'ясувати зв'язок між ними.

Як з'ясувалося, збільшення температурних показників на рівень вище Паризької угоди, може привести до ще більшого збитку від екстремальних погодних явищ.

Згідно з Паризькою угодою 2015 року, людство не повинно допустити зростання середньої температури на Землі більше, ніж на півтора градуса. На думку вчених, глобальне потепління на два градуси викличе непередбачувані зміни системи атмосферної циркуляції, які можуть увінчатися катастрофічними наслідками для планети. В результаті підвищення температурних значень, може статися танення льодовиків, внаслідок чого підвищиться рівень моря.

Нагадаємо, що раніше в ООН розповіли, що може обернутися катастрофою для людства. Експерти Програми ООН з навколишнього середовища заявили: якщо країни не зменшать обсяги парникових викидів, коралові рифи можуть повністю зникнути до кінця нинішнього століття. Це, на думку, фахівців може привести до катастрофічних наслідків не тільки для морських систем, а й для людства.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини