В якому віці чоловіки звертають менше уваги на зовнішність партнерки

При виборі партнера і чоловікам, і жінкам зовнішність і особисті якості важливіші, ніж дохід. Але чоловіки приділяють привабливості і статурі більше уваги, ніж жінки. Однак після 25 років пріоритети починають змінюватися.

Так, як пише EurekAlert, у чоловіків старше 25, на перше місце виходять довіру, відкритість і емоційний зв'язок з партнеркою. До таких висновків прийшли вчені з Технологічного університету Квінсленда.

Дослідники опитали багато гетеросексуальних користувачів сайтів знайомств з Австралії у віці від 18 до 65 років. Вони повинні були за шкалою від 0 до 100 оцінити важливість рис потенційних партнерів. Якості розділили на три категорії: естетика (вік, привабливість, статура), ресурси (інтелект, освіту, дохід) і особистість (довіру, відкритість і емоційний зв'язок).

Виявилося, дівчата і жінки оцінили важливість віку, освіти, інтелекту, доходу, довіри та емоційного зв'язку на 9-14 пунктів вище, ніж чоловіки. Хлопці ж більше уваги приділили естетиці, але з віком розрив в пріоритетності цієї якості для чоловіків і жінок скорочувався. Старшим учасникам дослідження в першу чергу була важлива особистість.

Нагадаємо, в жінці закладено багато того, що важко дається чоловікам - наприклад, їх природна інтуїція. У поєднанні з інтелектом - народжує ідеальну жінку. Як її розпізнати? Багато жінок схильні до спокійного прийняття багатьох важливих рішень, а також обдумування своїх вчинків. Всупереч поширеним стереотипам, імпульсивність - це, скоріше, про чоловіків. Спокій в жінці видає її високий інтелект.