В цьому році атестації випускників не буде

Атестацію школярів скасували через епідемію коронавірусу

Обов'язкової державної підсумкової атестації випускників навчальних закладів у цьому році не буде. Законопроект, який подав у Верховну Раду президент Володимир Зеленський 17 червня, набрав необхідну кількість голосів. На підтримку президентського законопроекту про скасування ДПА проголосували 356 парламентаріїв.

Зокрема, документ передбачає, що учні, які завершують повну загальну середню освіту у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Дане рішення прийнято у зв'язку з епідемією коронавірусу і введеними відповідними карантинними обмеженнями. Однак, у випадку, якщо випускник виявить бажання добровільно пройти атестацію, заважати йому не будуть.

"Одержувачі освіти, які завершують отримання повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - уточнюється в тексті законопроекту.

Як повідомляв портал "Коментарі", зовнішнє незалежне тестування цього року в Україні має відбутися. Принаймні, нинішня епідеміологічна ситуація дозволяє проведення тестів. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.