Головна Новини Суспільство Наука та освіта У США створюють реактивне паливо з кукурудзяних відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створюють реактивне паливо з кукурудзяних відходів

Проєкт може принести екологічну вигоду та гарантувати прибуток сільському господарству

29 жовтня 2020, 19:32
Поділіться публікацією:

В США працюватимуть над новим джерелом реактивного палива, пишуть Аграрії разом. 

У США створюють реактивне паливо з кукурудзяних відходів

Фото: ivona.bigmir.net

Науковці з Вашингтонського Університету (WSU) спільно з іншими провідними спеціалістами працюють над переробленням кукурудзяних стебел, листя та інших органічних решток в реактивне паливо.

Кукурудзяні качани містять лігнін, структурна молекула якого використовується у вивченні методів вдосконалення реактивного палива. 

Проєкт по переробленні кукурудзяних відходів очолюється науковцями Університету Північної Дакоти. Фінансування проєкту надходить від  Міністерства енергетики США (DOE). На сьогодні виділено $3,7 млн на вивчення пілотного проєкту, в результаті якого реактор працюватиме на лігніні.

"Лігнін — це полімери, які надають міцність і жорсткість кукурудзі та іншим рослинам. Його можна перетворити на цілком високоефективне реактивне паливо", — повідомляє Бін Ян, доцент кафедри біологічних наук WSU. 

Проєктом опікується лабораторія біопродуктів, наук та техніки в WSU Tri-Cities та вважають, що цей задум продемонструє високу продуктивність при низьких викидах в навколишнє середовище. 

Національна лабораторія Айдахо (DOE) перероблятиме кукурудзяні тюки, після чого дослідники Національної лабораторії відновлюваних джерел енергії в Колорадо отримуватимуть лігнін зі стебел рослин. Потім його перетворюватимуть на паливо в "пілотному" проєкті команда з Університету Північної Дакоти, використовуючи каталізатор і процеси, розроблені в WSU.

 "Реактивне паливо — це майбутнє авіації. Проєкт може принести екологічні та економічні вигоди, а також принести прибуток галузі сільського господарства", — підсумував Ян.

Дослідники налаштовані оптимістично та зазначають, що залишилося прорахувати  рентабельність проєкту та комерційну вигоду.  

"Коментарі" раніше повідомляли, що вчені виявили дві екзопланети, які складаються з води та металів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини