Головна Новини Суспільство Наука та освіта У МОН висловилися про 12-річну школу та похід у 1 клас з 5 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОН висловилися про 12-річну школу та похід у 1 клас з 5 років

Глава МОН сказав, чи будуть українські діти йти до школи з 5 років

16 листопада 2020, 14:32 comments2816
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти та науки України буде орієнтуватися на інтереси дітей в питанні організації 12-річного навчання в українських школах. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі т. в. о. міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет.

У МОН висловилися про 12-річну школу та похід у 1 клас з 5 років

За словами глави МОН, діти в 5-річному віці й діти у 6 років мають абсолютно різні рівні психофізичного розвитку, тому й в організації освітнього процесу  мають бути також зовсім різні підходи.

"Не йдеться про те, що діти в 5 років мають сісти за парти на 35 хвилин уроку. Натомість обговорюються нові форми здобуття знань та набуття компетентностей із подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм", — повідомив Шкарлет.

Зазначається, що в деяких країнах діти розпочинають навчання з п’яти років, як, наприклад, у США, Великій Британії, Нідерландах. У МОН налаштовані на плідне та нешвидке обговорення й обіцяють врахувати особливості української школи.

Як повідомлялося, МОН відреагувало на чутки в Мережі про подвійні зимові канікули та повідомило, скільки будуть відпочивати українські школярі цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини