Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Китаї у кажанів виявили нові види коронавірусу, що передаються людям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї у кажанів виявили нові види коронавірусу, що передаються людям

Випадки виявлення вірусів зафіксовані та в інших країнах Азії

5 грудня 2020, 20:50
Поділіться публікацією:

У Китаї у кажанів знайшли нові види коронавірусу. Про це пише видання The Guardian. За словами китайських вчених, відкриття було зроблено на південному заході Китаю. Крім того, вірусологи звертають увагу, що схожі штами Sars-CoV-2 були виявлені у тварин і за межами Китаю, зокрема, в країнах Південної Азії.

У Китаї у кажанів виявили нові види коронавірусу, що передаються людям

За їх словами, вірус адаптувався спочатку в організмі представників ряду рукокрилих. Наступним в ланцюзі поширення Sars-CoV-2 міг стати панголін. Цей представник азійської фауни досить часто є товаром контрабандистів, зокрема з Індії.

Думку китайських колег підтримали й Сіднейському університеті Австралії. Тут заявляють, що перед тим як адаптуватися до людського організму, коронавірус деякий час циркулював у тваринному світі.

Крім того, вчені висловили думку, що перше інфікування людини могло статися зовсім не в Вухані та навіть не в провінції Хубей. Також, щоб виключити "втручання" в поширення штаму вірусу, що викликав пандемію у світі, інших видів тварин, за словами вірусологів, потрібно витратити ще деякий час і зусилля.

Раніше "Коментарі" писали про механізм потрапляння вірусу в легені. Результати дослідження, яке проводили за допомогою високоточної мас-спектрометрическої технології, показали, що вірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті кількість вірусних частинок в легких наростає і знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органу.

Крім того, портал писав про прогнози щодо імунітету після вакцинації від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини