У Єгипті розкопали унікальну капсулу часу: у ній виявилася приголомшлива знахідка

Знахідка дає уявлення про повсякденне життя стародавнього міста Атрібіса

Єгипетські археологи зробили приголомшливу знахідку, розкопавши 18 000 табличок, що описують життя стародавньої цивілізації. Про це повідомляє Express.

Відкриття було зроблено в стародавньому єгипетському місті Атрібіс, неподалік від сучасного міста Сохаг, Єгипет. Фахівці виявили тисячі острак – написів на шматках кераміки. Тисячі років тому їх використовували як блокноти, коли стародавні єгиптяни писали приватні листи та літературні твори.

Професор Крістіан Лейтц, дослідник Інституту давніх близькосхідних досліджень, сказав: "У давнину остраку використовували у великих кількостях як матеріал для письма, написували чорнилом і очеретом або порожнистою паличкою".

У заяві команда додала: "Ці остраки дають різноманітне уявлення про повсякденне життя Атрібіса.

"Близько 80 відсотків черепків написано демотикою, загальноприйнятою адміністративною писемністю в періоди Птолемея та Риму, яка розвинулась з Ієратики після 600 року до нашої ери. Серед других найпоширеніших знахідок – остраки з грецьким письмом, але ми також зустрічали написи ієратичними, ієрогліфічними та — рідше — коптськими та арабськими літерами", - заявили дослідники.

Існувало безліч різних остриків – на одних зображення, на інших слова.

Команда додала: "Вміст остраки варіюється від списків різних назв до описів різних продуктів і предметів щоденного вживання. Є списки місяців, чисел, арифметичних задач, граматичних вправ і "пташиний алфавіт" — кожній літері приписувався птах, ім’я якого починалося на цю літеру".

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені знайшли шокуючу відповідь на те, як виникла вода на Землі.