Головна Новини Суспільство Наука та освіта У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО)

Цариця виявилася першою дружиною фараона Теті

18 січня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Недалеко від Каїра, археологи виявили древні артефакти, а також похоронний храм однієї з давньоєгипетських цариць, про яку раніше не було відомо.

У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО)

виявлено храм нової давньоєгипетської цариці / фото: apnews.com

Дослідники розповіли, що в некрополі Саккара вони розкопали храм, вік якого становить близько 4200 років. По написах вони дізналися, що належить він цариці Нейт, яка була першою дружиною фараона Теті. До цього вчені знали тільки про двох дружин правителя: Іпуть I та Хьюїт II. Про царювання самого фараона також відомо мало, дослідники відзначають лише, що він був першим правителем Шостої династії (правив з 2323 по 2150 роки до нашої ери). Його піраміда знаходиться в Північній Саккарі й вперше була відкрита в 1881 році французьким егіптологом Гастоном Масперо.

Єгипетський археолог, який очолює наукову експедицію Захі Хавасс відзначив, що ім'я давньоєгипетської цариці Нейт увійде в історію Стародавнього царства.

Крім храму, дослідники також виявили інші цінні артефакти: статуї, похоронні маски, труни з муміями, іграшки та папірус із зображенням глави 17 книги мертвих. Але це всього лише 30% древностей, які закопані в цьому місці, решта все ще знаходяться під землею.

У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО) - фото 2
У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО) - фото 3
У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО) - фото 4
У єгипетській історії з'явилася нова цариця: знайдено її храм (ФОТО) - фото 5

Нагадаємо, в Єгипті під час розкопок археологи натрапили на унікальні артефакти, зокрема, виявили саркофаги, похованні близько 2500 років тому. Знахідка була виявлена на глибині 11 м під землею в районі селища Саккара.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що влада Єгипту виступили з офіційною заявою про велику археологічну знахідку. Вченим вдалося виявити близько ста стародавніх саркофагів з муміями, а також позолочені колони та 40 статуй.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини