Головна Новини Суспільство Наука та освіта Телескоп Hubble передав на Землю неймовірне фото Сатурна
commentss НОВИНИ Всі новини

Телескоп Hubble передав на Землю неймовірне фото Сатурна

На фото Сатурна можна помітити, що відбувається на планеті в літній час

28 липня 2020, 05:00 comments1047
Поділіться публікацією:

Телескоп Hubble, запущений НАСА, передав на Землю незвичайну фотографію на якій зображено літо на Сатурні. Про це пише CNN.

Телескоп Hubble передав на Землю неймовірне фото Сатурна

Фото: НАСА

Hubble зробив знімок 4 липня, коли гігантська планета перебувала у 839 мільйонах миль від Землі, йдеться в заяві НАСА. На фото показано, як виглядає літо в північній півкулі Сатурна, яка спрямована до Землі, і над цією областю видно легкий червонуватий серпанок.

Вчені говорять, що це може бути результатом нагріву через більшу кількість сонячного світла, яке може вплинути на циркуляцію або склад льоду в атмосфері. Інша версія полягає в тому, що більша кількість сонячного світла приводить до зміни кількості фотохімічної димки.

Якщо уважно придивитися до фото, то можна побачити синій відтінок на Південному полюсі, який зумовлений змінами в зимовій атмосфері планети. Крім того, на фото можна побачити і два супутники Сатурна: Мімас праворуч і Енцелад внизу.

Зображення є частиною проекту під назвою Outer Planets Atmospheres Legacy (OPAL), який спрямований на покращення нашого розуміння динаміки атмосфери та еволюції на газових планетах-гігантах, таких як Сатурн і Юпітер. Вчені OPAL вивчають погодні умови і шторми на Сатурні, з різними невеликими атмосферними штормами, зафіксованими на цій фотографії.

Зображення також досить чітке, щоб показати, як колір деяких смуг незначно змінюється щороку. Сатурн має в основному жовто-коричневий колір через те, що в атмосфері переважають водень і гелій зі слідами аміаку, метану, водяного пару та вуглеводнів.

Також на фото можна детально розглянути знамениті кільця. Вони складаються в здебільшого зі шматочків льоду, але ніхто повністю не розуміє, як і коли вони утворилися. Багато вчених вважають, що їм більше 4 мільярдів років, стільки ж, скільки самому Сатурну, але інші кажуть, що вони з'явилися лише кілька сотень мільйонів років тому, коли динозаври ходили по землі.

Раніше "Коментарі" писали, що телескоп Hubble сфотографував спіральну галактику NGC 3895 в сузір'ї Велика Ведмедиця, яка схоже на кавовий напій латте.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини