Головна Новини Суспільство Наука та освіта Студенти з України більше не будуть вчитися в Британії - Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Студенти з України більше не будуть вчитися в Британії - Brexit

Великобританія більше не бере участь в програмі академічної мобільності Erasmus

24 грудня 2020, 19:21 comments1862
Поділіться публікацією:

Великобританія більше не братиме участі в програмі Євросоюзу Erasmus. Про це заявив парламентер Мішель Барньє. Угода між Британією та ЄС вже є на сайті Єврокомісії.

Студенти з України більше не будуть вчитися в Британії - Brexit

Erasmus+

Під час прес-конференції, на якій було оголошено, що Великобританія і ЄС досягли торгової угоди Brexit, Барньє сказав, що шкодує про те, що британський уряд вирішив більше не брати участі в програмі обміну учнями Erasmus. Коли в березні виникла можливість виключення Великобританії з програми, університети заявили, що це фактично "проб'є діру" в секторі освіти.

Україна також бере участь в академічній мобільності Erasmus. Сотні українських студентів отримую гранти й стипендії на навчання в Європейському союзі. В їх число входять і магістерські програми, стажування, практика й аспірантура. Нагадаємо, у Великобританії знаходяться одні з найбільш рейтингових ВНЗ у світі:

1) Кембриджський університет

2) Оксфордський університет

3) Лондонський університет

Таким чином сьогоднішня угода Brexit між ЄС і Великобританією відбилася і на українській системі освіти. Багато студентів з України вже вчаться у Великобританії за Erasmus.

Нагадаємо, до відновлення "логістичних відносин" з Францією британці почали запасатися продуктами. Багато свіжих продуктів зникли з прилавків через затримки з поставками.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що посольство Британії в Києві опублікувало інструкцію, якій варто дотримуватися всім, хто хоче потрапити до Великобританії, після того як в Сполученому Королівстві виявили новий штам коронавірусу COVID-19..




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини