Головна Новини Суспільство Наука та освіта Штраф і навіть в’язниця: МОН пригрозило директорам шкіл за порушення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Штраф і навіть в’язниця: МОН пригрозило директорам шкіл за порушення карантину

Директора школи можуть посадити, якщо через порушення карантину в школі загинула дитина

10 вересня 2020, 12:55 comments1382
Поділіться публікацією:

За порушення карантинних правил у школі директор навчального закладу може бути оштрафованим, а у разі трагічних наслідків – опинитися за ґратами. Про це повідомило Міністерство освіти та науки України.

Штраф і навіть в’язниця: МОН пригрозило директорам шкіл за порушення карантину

У МОН розповіли, що у деяких населених пунктах України, попри "червону" зону, заклади освіти порушують умови карантину. Тому міністерство нагадує, що керівники департаментів (управлінь) освіти та науки обласних державних адміністрацій, очільники закладів освіти за порушення карантину відповідатимуть перед законом.

Так, за порушення правил карантину громадянам загрожує штраф від 17000-34000 грн, а посадовим особам – 34000-170000 грн.

Крім того, відповідальність передбачена за невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого. Це карається штрафом у 17000-68000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. У разі, якщо від таких дій помер неповнолітній, або були спричинені інші тяжкі наслідки – винний карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

До того ж потерпілі мають право відшкодувати завдану моральну шкоду.

Нагадаємо, у Мін'юсті пояснили, чи мають діти чергувати у школі, а батьки – здавати гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини