Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало відомо, від якої їжі доведеться відмовитися українським школярам із нового року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, від якої їжі доведеться відмовитися українським школярам із нового року

Нові санітарні правила визначають перелік продуктів харчування, які заборонено продавати у шкільних буфетах чи автоматах в Україні

10 грудня 2020, 18:18
Поділіться публікацією:

З 1 січня 2021 року в школах України почне діяти новий Санітарний регламент, який передбачає низку вимог до харчування школярів. Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

Стало відомо, від якої їжі доведеться відмовитися українським школярам із нового року

Фото з відкритих джерел

Відтепер у школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. У МОЗ зазначили, що вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Зокрема, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ.

Також нові санітарні правила визначають перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах. Йдеться про чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі.

Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів: злакові, овочі, фрукти та ягоди та молочні продукти.

Крім того, врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.

"Тепер у разі, якщо є довідка від сімейного лікаря чи педіатра про певні дієтичні потреби дитини, власник закладу зобов’язаний організувати окреме харчування з урахуванням рекомендацій лікаря", — пояснив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Як повідомлялося, з нового року в українських школах почнуться великі зміни. Почне діяти новий санітарний регламент, який передбачає цілу низку вимог не лише до харчування школярів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини