США допоможе дітям України на мільйони доларів: про що мова

Учнів 1–2 класів забезпечать підручниками за підтримки США

Понад 3,2 млн примірників загальною вартістю $8,3 млн з англійської, німецької та французької мов, а також "Я досліджую світ", "Мистецтво" надрукували за підтримки США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки.

Першу партію цих підручників сьогодні передали на урочистому заході за участю Саманти Павер, адміністраторки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Бріджит Брінк, посолки США в Україні, та Оксена Лісового, міністра освіти і науки України.

Ця партія була надрукована у стислі терміни — орієнтовно за 3 місяці. Тож невдовзі (протягом листопада — грудня цього року) ці та решта підручників, що друкують, будуть розвезені в школи.

"Зараз більшість державних видатків спрямовують на підтримку наших захисників. Але серед пріоритетів МОН — попри всі виклики забезпечити учнів і учениць доступом до знань, зокрема, підручниками. Цьогоріч з держбюджету виділено приблизно 1 млрд грн на друк книжок для 7 класу. А також ми активно ведемо перемовини з партнерами та залучаємо міжнародне додаткове фінансування", – пишуть в МОН.

Фінансування на друк було спрямовано українським видавництвам, які перемогли в конкурсі, отримали гриф МОН та набрали від 10 тис. голосів за результатами вибору педагогів закладів загальної середньої освіти.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Києві школярі отримали підручники з зображенням російських військових

В одній зі шкіл Києва десятикласники отримали підручники з "Захисту Вітчизни", де опубліковане фото російських окупантів. Про це повідомляється в сюжеті 5 каналу, інформує портал "Коментарі".

Так, школярі помітили, що на фото в підручнику зображено двох військових в екіпіруванні, схожим на вороже, а також снайперською гвинтівкою російського виробництва. Якщо перевірити зображення через інтернет, то пошук веде на російські сайти, де пишуть про вороже екіпірування "Ратнік" та автомат АК.

У школі зазначають, що замінити підручники поки немає чим. У серпні МОН затвердило нову програму “Захисту України” для старшокласників. За нею школярів навчатимуть надавати першу домедичну допомогу, стріляти й керувати дронами.