Головна Новини Суспільство Наука та освіта Спогади не зникають: літні люди запам'ятовують минулі події з вражаючою точністю
commentss НОВИНИ Всі новини

Спогади не зникають: літні люди запам'ятовують минулі події з вражаючою точністю

Вчені запевняють, що людський мозок залишається "гостріше" набагато довше, ніж думають багато

27 листопада 2020, 02:30
Поділіться публікацією:

Численні дослідження показують, що коли людина стає старшою, вона починає побоюватися того, що може забути найяскравіші події з життя. Однак, канадські вчені запевняють, що людський мозок залишається "гостріше" набагато довше, ніж вважають багато експертів.

 Спогади не зникають: літні люди запам'ятовують минулі події з вражаючою точністю

ФОТО: З відкритих джерел

Дослідження вчених з Канади показує, що люди можуть пам'ятати подробиці свого життя з майже ідеальною точністю, навіть коли вони старіють. В ході експерименту дослідники вивчали групу людей під час 30-хвилинного аудіотура, пов'язаного з мистецтвом і іншими артефактами. Два дні потому команда попросила кожної людини згадати все, що вони могли про тур. Результати показали, що люди дійсно мають здатність запам'ятовувати деталі минулих подій з точністю 94%. Вчені також намагалися провести асоціацію побаченого з минулим учасників експерименту, при цьому більшість спогадів були занадто детальними.

Цим експериментом вчені хотіли показати що відбувається, коли люди вільно згадують події без будь-яких маніпуляцій і виявили, що вони надзвичайно точні незалежно від віку людини. Ось чому, на думку дослідників, літні люди так детально можуть згадувати події зі свого життя.

Раніше "Коментарі" повідомляли, вчені знайшли спосіб , як боротися з різкими змінами клімату на планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини