Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скільки заробляють молоді вчителі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки заробляють молоді вчителі в Україні

За словами міністра фінансів, зарплата молодого педагога становить 7,5 тисяч гривень

16 грудня 2020, 17:13
Поділіться публікацією:

Під час засідання парламенту міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, яку заробітну плату отримує вчитель-початківець в Україні. За словами чиновника, молодий педагог отримує близько 7,5 тисяч гривень на місяць.

Скільки заробляють молоді вчителі в Україні

ФОТО: З відкритих джерел

За його словами Марченко, зараз зарплата вчителя без категорії становить 7 580 гривень. А після зростання зарплат у 2021 році вона становитиме 9 511 гривень. Тобто таку зарплату мають молоді вчителі, які влаштовуватимуться до школи відразу після закінчення університету.

"А вчитель вищої категорії в середньому отримує зараз 10 600 гривень, а після підвищення він буде отримувати більше 13 тисяч гривень", - розповів міністр фінансів.

Нагадаємо, що в жовтні Міністерство освіти і науки повідомляло про підвищення зарплат вчителям в два етапи: в січні і в липні. За даними МОН, зарплата педагогів вже з липня збільшиться на 30%. Згідно з інформацією, яку надавало МОН, заробітна плата молодого вчителя за станом на вересень становила 4 тисячі гривень, до січня вона повинна збільшитися до 4 859 гривень, а в липні 5 265 гривень. Такий посадовий оклад представили в Міністерстві з розрахунку 18 робочих годин.

За даними Міністерства освіти, зарплати виростуть і для вчителів першої та вищої категорій.

Скільки заробляють молоді вчителі в Україні - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Верховна рада прийняла Державний бюджет на 2021 рік. У залі парламенту документ підтримали 289 народних обранців. Згідно з порівняльною таблицею до документа, доходи державного бюджету на наступний рік визначили в сумі 1092,083 млрд гривень.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини