Скасування ЗНО-2020: Зеленський зареєстрував законопроект

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект щодо скасування обов’язкового для всіх випускників ЗНО

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував законопроект щодо скасування загальнообов’язкового Зовнішнього незалежного тестування у 2020 році. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України.

Йдеться про проект закону, який вносить змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019-2020 навчального року. Ініціатива обґрунтована станом епідеміологічної ситуації в України та необхідністю надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права обирати в умовах поширення коронавірусу вид оцінювання результатів їх навчання. Згідно із пояснювальною запискою, учні можуть обрати річне оцінювання, державну підсумкову атестацію або державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Наразі документ направлений на розгляд парламентського комітету.

Як повідомлялося, пробне Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні фактично не відбулося через повільну роботу відповідних сайтів і провальну комунікацію між Міністерством освіти і учасниками процесу. Під питанням і проведення ЗНО. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".