Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сенсаційне відкриття: вчені знайшли під поверхнею Марса безліч озер
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенсаційне відкриття: вчені знайшли під поверхнею Марса безліч озер

До цього моменту вчені знали тільки про одне озеро на Марсі

29 вересня 2020, 15:51
Поділіться публікацією:

Вченим вдалося виявити на Червоній планеті безліч озер, тому що раніше вважалося, що там існує тільки одна водойма. Вони впродовж багатьох років вивчають Марс, але загадок на цій планеті не меншає, скоріше навпаки. Про це пише видання lux.

Сенсаційне відкриття: вчені знайшли під поверхнею Марса безліч озер

Вчені знайшли під поверхнею Марса безліч озер. Фото: lux

Цей факт фахівцям вдалося встановити за допомогою радара MARSIS, який в 2018 також показав їм, що під поверхнею цієї планети є рідкі тіла. А тепер цей радар знову допоміг вченим зробити грандіозне відкриття. Виявляється, що на Марсі розташовано багато водойм, які відділені від одного головного озера. Можна зробити висновок, що там створилася своєрідна водна система.

Експерти також впевнені в тому, що озера могли там з'явитися завдяки гіперсолоним розчинам, які не замерзають при дуже низьких температурах завдяки високому вмісту солі. Вони вважають, що це відкриття є досить важливим, адже це допоможе з'ясувати, чи є життя на Марсі. Тому що ця загадка вже багато років не дає спокою вченим.

Нагадаємо, вчені назвали найбільш підходящі планети, на яких можливе життя. Фахівцям з Бірмінгемського університету у Великобританії вдалося з'ясувати, що є кілька планет в Сонячній системі, на яких можливе життя. У цей список входить Марс, супутник Юпітера — Європа і два супутника Сатурна — Титан, Енцелад. Саме на них можуть існувати біологічно активні речовини і вода.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини