Що буде, якщо залишити склянку з газованою водою на 105 днів (ВІДЕО)

Газована вода за цей час повністю випарується

Всі ми знаємо про те, що якщо продукти або напої залишити на тривалий час при кімнатній температурі, то в них розвинеться нове життя. А що на рахунок солодкої газованої води?

На YouTube-каналі Temponaut Timelapse опубліковано відео, яке зібрало понад 630 тисяч переглядів, на якому проведено цікавий експеримент. У склянку налили кока-колу, залишили на ній часточку лимона і спостерігали, що буде відбуватися з напоєм за 105 днів. На кадрах видно, що кожен день кількість газованої води зменшувалася, а через тиждень на ній почала з'являтися пліснява, яка поступово збільшувалася, залишаючись на стінках склянки. Плями ставали зеленими й харчувалися залишками напою.

В кінці експерименту показано, що часточка лимона засохла, вся склянка з газованою водою була покрита цвіллю і лише на її дні залишилося трохи напою.

Користувачі мережі написали, що відео вийшло досить цікавим: "Насправді вражає, як швидко цвіль може розмножуватися і відтворювати свої власні клітини, збільшивши свої розміри в чотири рази всього за кілька днів", "Я вперше бачу цвіль в колі", "Це викликало у мене мурашки по шкірі ","Ого, я не знав, що рідини теж можуть запліснявіти", - написали люди в коментарях.

Нагадаємо, що при неправильних умовах зберігання продукти швидко псуються і на них починає утворюватися цвіль. Бувають випадки, коли можна випадково з'їсти такий продукт. Але як нейтралізувати токсини в організмі?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські експерти назвали три жахливих міфи про Coca-Cola, в які потрібно перестати вірити.