Головна Новини Суспільство Наука та освіта Планету чекає повінь, яка може обернутися катастрофою: коли це трапиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Планету чекає повінь, яка може обернутися катастрофою: коли це трапиться

Якщо середня температури стане вище на 4 градуси доіндустріальних показників, то негативних наслідків уникнути не вийде

21 грудня 2020, 22:21
Поділіться публікацією:

Вчені зробили насторожуючу заяву: нашій планеті загрожує масштабна повінь, яка може обернутися катастрофою для людства. Вони також назвали приблизний рік цього — 2100. Такий результат цілком реальний, якщо середня температура стане вище на 4 градуси доіндустріальних показників (1850-1900 рр.). Інформація про це розміщена в журналі One Earth.

Планету чекає повінь, яка може обернутися катастрофою: коли це трапиться

Планету чекає повінь, яка може обернутися катастрофою. Фото: unsplash

Дослідженням займається група експертів з Імперського коледжу Лондона (Англія). Згідно з їхньою заявою, якщо температура підвищиться, то це призведе до того, що крижані щити Землі втратять трильйони тонн від своєї маси.

"В даний час сотні мільйонів людей живуть в регіонах, схильних до прибережним повеней, і ймовірність більш руйнівних повеней зросте з різким підвищенням рівня моря", — розповідають докладніше автори цього дослідження.

Фахівці пояснили, що 10 тисяч років тому крижані щити танули набагато швидше, ніж це відбувається зараз. Рівень моря кожне сторіччя піднімався на метр.

Проте, вчені заявляють, що даний прогноз ще не можна назвати точним. У найближчому майбутньому їм належить з'ясувати, наскільки реальний такий розвиток подій. Також вони сильно побоюються того, що в найближчі десятиліття крижані щити почнуть зникати швидше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на острові Крит в результаті стихії, що розбушувалася оголосили про евакуацію населення. Проливні дощі призвели до повені. До рятувальників звертаються сотні місцевих жителів з проханням про допомогу. Працівники екстрених служб відкачують воду з житлових будинків і будівель підприємств, які розташовані в південній частині острова.
Місцеві інформагентства також повідомляють, що муніципальні служби задіяли у порятунку людей із затоплених підвалів і транспортних засобів, які потрапили під затоплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини