Головна Новини Суспільство Наука та освіта П'ять дивовижних фактів про сон, які мало хто знає
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять дивовижних фактів про сон, які мало хто знає

Сон - це невід'ємна частина нашого життя

21 жовтня 2020, 03:00
Поділіться публікацією:

Кожній людині потрібен якісний і тривалий сон, адже він допомагає відновити наші сили, енергію, відрегулювати емоції та просто розкласти все "по поличках". Видання Miridei поділилося підбіркою неймовірних фактів про сон, про які мало хто знає.

П'ять дивовижних фактів про сон, які мало хто знає

Сни в материнській утробі

Ще в утробі матері у дитини формуються періоди неспання і сну. І тоді вона починає бачити перші сновидіння. В цілому, немовлята сплять 70% доби й 50% цього часу переглядають різноманітні картинки.

90 хвилин сновидінь

Близько третини свого життя людина проводить уві сні. І за ніч їй може наснитися приблизно 5 і більше сновидінь, загальною тривалістю 1,5 години.

Сон можна додивитися

Якщо ви прокинулися, так і не додивившись цікавий сон, не впадайте у відчай. Не ворушіться, і протягом десяти хвилин сон повернеться знову. Не варто вибирати позу зручніше — це найбільш поширена помилка. Потрібно не ворушитися взагалі.

Подивитися повністю: http://www.spletnik.ru/blogs/kruto/84106_interesnye-fakty-o-snakh

Падіння і плавання

Ви напевно не раз бачили сон, в якому вам доводилося плавати або літати. Дослідження доводять, що це один з найпоширеніших типів сновидінь. Вони мають відношення до психологічної реакції на зміни в тілі, що виникають при зануренні в різні стадії сну. Ваш організм поступово позбавляється від напруги м'язів під час неспання і приходить до релаксації в ході фази сновидінь.

Знімок мозку

Розробка нового скануючого пристрою МРТ привела людство до прориву в розумінні того, що відбувається в мозку індивіда під час сну. Лікарі змогли спостерігати за кровотоком в деяких частинах черепної коробки. Таким чином, вони зуміли встановити, що робочими елементами уві сні є: гіпокамп (має справу з пам'яттю), мигдалини (пов'язані з емоціями) і міст в стовбурі головного мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи варто вірити у сни й користуватися сонником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини