Головна Новини Суспільство Наука та освіта Neowise відлітає: як побачити найяскравішу комету неозброєним оком
commentss НОВИНИ Всі новини

Neowise відлітає: як побачити найяскравішу комету неозброєним оком

Комета Neowise пролітає над Землею всього раз на 6800 років

20 липня 2020, 11:47
Поділіться публікацією:

Зараз над Землею пролітає унікальна комета Neowise, яку можна побачити лише раз на 6800 тисяч років. Зовсім скоро космічне тіло відлетить, у зв'язку з чим у NASA акцентують увагу людей на те, що варто придивитися в небі до найяскравішої комети. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору.

Neowise відлітає: як побачити найяскравішу комету неозброєним оком

Відкрили Neowise або, як її ще називають, C/2020 F3 наприкінці березня цього року космонавти NASA. Здалеку комета являла собою нечітку світлу точку, що рухається по небу. Насправді ж розміри "точки" значні: близько 5 км. Експерти кажуть, що ядро космічного тіла вкрите темними частками, які залишилися з моменту формування — більше ніж 4,6 млрд років тому.

Побачити стародавню комету можна буде в ніч з 22 на 23 липня — саме тоді буде максимальне зближення із Землею. Вчені вже назвали найбільшою космічною подією для землян, оскільки Neowise можна побачити неозброєним оком. Вона є найяскравішою кометою за останні 23 роки, і яскравість її порівнюють із зірками в нічному небі. Найкраще її буде видно у вечірні години на північному заході та близько до горизонту – комета буде розташована нижче та лівіше ковша Великої Ведмедиці.

Раніше ми повідомляли, що в ніч на понеділок, 20 липня, в Росії з радарів зник літак з людьми на борту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини