Головна Новини Суспільство Наука та освіта Названо чотири найзагадковіших метеорита в історії Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо чотири найзагадковіших метеорита в історії Землі

Метеорити, які є найцікавішими для науки

11 вересня 2020, 15:05 comments1179
Поділіться публікацією:

Історія нашої планети налічує чимало зіткнень з великими астероїдами. Взяти хоча б відому катастрофу/, яка сталася понад 66 мільйонів років тому і призвела до зникнення динозаврів. Про те, які метеорити є найбільш загадковими, пише видання changeua.

Названо чотири найзагадковіших метеорита в історії Землі

Названо чотири найзагадковіших метеорита в історії Землі. Фото: unsplash.

Астероїд під назвою Вредефорт, який розташований в Південній Африці, вважається найбільшим метеоритним кратером в історії. Його діаметр — 250-300 кілометрів. Страшно навіть уявити, яким сильним був  вибух, що залишив найбільший кратер на Землі. З моменту зіткнення минуло дуже багато років, але вченим відносно недавно вдалося встановити деталі цієї древньої катастрофи.

Кратер Манікуаган, який знаходиться у Квебеку, зберігся набагато краще, ніж перший. Причиною його появи стало падіння небесного тіла діаметром приблизно 5 кілометрів. Сам же Манікуаган — 85 кілометрів. Відомо, що зіткнення сталося понад 215 мільйонів років тому.

Тунгуський метеорит в науковому світі є одним з найзагадковіших. Експерти відносять його до новітньої історії метеоритів. Його загадковість проявилася в тому, що він  залишив після себе не кратер, а тільки скошені ліси. Цей факт не дає спокою більшості наукових діячів, тому що таке зіткнення сталося вперше. Також є припущення, що це був зовсім не метеорит, а щось інше.

Метеорит під назвою Гоба вважається найбільшим — вага 66 тонн. Його знайшли ще в доісторичні часи, близько 80 тисяч років тому. У 1920 році вчені виявили в Намібії величезний фрагмент заліза природного походження, який є найбільшим на планеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини