Головна Новини Суспільство Наука та освіта Найбільша космічна подія: українці побачать найяскравішу комету, яка пролітає раз на 6800 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша космічна подія: українці побачать найяскравішу комету, яка пролітає раз на 6800 років

Комета Neowise з'явилася понад 4,6 млрд років тому і є найяскравішою кометою за останні 23 роки

16 липня 2020, 13:19 comments5503
Поділіться публікацією:

Експерти NASA анонсували унікальне явище: над Землею пролетить стародавня комета Neowise, яку можна побачити лише раз на 6800 тисяч років. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору.

Найбільша космічна подія: українці побачать найяскравішу комету, яка пролітає раз на 6800 років

Відкрили Neowise або, як її ще називають, C/2020 F3 наприкінці березня цього року космонавти NASA. Здалеку комета являла собою нечітку світну точку, що рухається по небу. Насправді ж розміри "точки" значні: близько 5 км. Експерти кажуть, що ядро космічного тіла вкрите темними частками, які залишилися з моменту формування — понад 4,6 млрд років тому.

Побачити стародавню комету можна буде в ніч з 22 на 23 липня. Вчені вже назвали її найбільшою космічною подією для землян, оскільки Neowise буде видна неозброєним оком. Вона найяскравішою кометою за останні 23 роки, і яскравість її рівняється із зірками в нічному небі.

Найбільша космічна подія: українці побачать найяскравішу комету, яка пролітає раз на 6800 років - фото 2
Найбільша космічна подія: українці побачать найяскравішу комету, яка пролітає раз на 6800 років - фото 3

Раніше "Коментарі" повідомляли, що цвітіння Чорного моря видно з космосу. Масштаби розмноження водоростей біля узбережжя українських морських курортів показали фахівці Національного центру управління та випробування космічних засобів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини