Головна Новини Суспільство Наука та освіта На українській станції в Антарктиді помітили аномальне повернення пінгвінів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На українській станції в Антарктиді помітили аномальне повернення пінгвінів (ФОТО)

Пінгвіни мали б повертатися на станцію «Академік Вернадський» лише через декілька місяців, а не зараз

6 серпня 2020, 11:37
Поділіться публікацією:

В Антарктиді українські вчені зафіксували раптове повернення пінгвінів: виною усьому аномально тепла зима. Про це повідомляється на Facebook-сторінці станції "Академік Вернадський".

На українській станції в Антарктиді помітили аномальне повернення пінгвінів (ФОТО)

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Так, в кінці травня українську станцію залишив останній пінгвін – поплив у вирій, де тепліше. Однак несподівано на станцію прийшли п’ять пінгвінів. Річ у тому, що зараз в Антарктиді розпал зими – погода відповідає початку лютого у нас. А пінгвіни дженту або субантарктичні – типові мешканці острову Галіндез, де й розташована наша станція, у всі сезони, окрім зимового.

Як пояснюють вчені, зазвичай масове повернення пінгвінів на острів відбувається у другій половині жовтня (у нашій півкулі відповідає квітню).

Повідомляється, що зима цього року видалася вкрай теплою. Так, у попередні роки острів взимку був вкритий кригою, зими були сніжні та люті, але цього року погода інша. Висота снігового покриву досягає лише 46 см, тоді як два роки тому в такий час було 151 см, а минулого року – 130 см. Через те, що денна температура на станції плюсова (останні дні від 2,3 градуса до 4,1), сніг тане.

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація висловила стурбованість через темпи зростання глобальної температури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини