На карті світу з'явиться ще один океан

Вчені протягом багатьох років сперечалися, чи мають води навколо Антарктиди унікальні характеристики або є продовженням сусідніх океанів

Вчені офіційно визнали існування і нанесли на карту світу Південний океан. Тепер на планеті їх п'ять. Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на National Geographic.

Національне географічне товариство оновить світові карти та атласи, які створювалися ними з 1915 року. Тоді вчені визнавали Північний Льодовитий, Атлантичний, Тихий і Індійський океани.

Вчені відзначили, що Південний океан давно був визнаний в географічних колах, однак на офіційному рівні ніколи не було відповідної угоди.


Відзначається, що вчені протягом багатьох років сперечалися, чи мають води навколо Антарктиди унікальні характеристики або є продовженням сусідніх океанів. До Південного океану належить більшість вод, що оточують Антарктиду до 60 градусів південної широти, крім протоки Дрейка і моря Скоша.

У National Geographic відзначили, що визнання Південного океану узгоджується з ініціативою суспільства щодо збереження Світового океану.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що вчені знайшли докази існування які раніше не виявленої популяції синіх китів, що мешкають в західній частині Індійського океану, на основі аналізу звукозаписів з цього регіону, що проливає світло на глобальний розподіл найбільших тварин, коли-небудь жили на Землі. У той час як ці знаходяться під загрозою зникнення ссавці зустрічаються по всьому світу у всіх океанах і видають дуже низькі і впізнавані пісні, дослідники, в тому числі з Акваріума Нової Англії в США, заявили, що у кожній популяції синіх китів є своя унікальна пісня.