Головна Новини Суспільство Наука та освіта МОН змінить підхід до відбору шкільних підручників
commentss НОВИНИ Всі новини

МОН змінить підхід до відбору шкільних підручників

Після ряду зауважень і помилок, Міністерство освіти і науки знайшло ряд недосконалостей в системі відбору підручників

26 листопада 2020, 08:45
Поділіться публікацією:

Після ряду помилок, які громадяни помітили в українських підручниках, МОН вирішило змінити підхід до відбору навчальних посібників. Про це повідомили на офіційній сторінці міністерства.

МОН змінить підхід до відбору шкільних підручників

Фото: osvita.smr.gov.ua

Аналіз помилок і неточностей показав, що видавництва мають занадто мало часу, щоб якісно підготувати та відредагувати свою продукцію. Також проводяться додаткові заходи щодо вивчення якості підручників.

Школи також мають багато запропонованих варіантів і зовсім мало часу, щоб ознайомитися зі змістом і вибрати, за якими книгами працювати їх учням.

МОН наголошує, що вже початок перегляд чинної системи експертизи шкільних підручників. Крім того, міністерство зробить більш досконалим конкурс серед авторів навчальних посібників.

Експертам, які будуть переглядати підручники на наявність помилок, підвищать зарплату і збільшать відповідальність за їх роботу.

Міністерство освіти стане краще стежити й за самими редакціями, адже вони можуть скористатися терміновістю, не вираховувати і не внести важливих поправок в книги.

За наказом МОН, профільні наукові установи вже почали обробляти дані пункти та сприяти поліпшенню українських підручників.

Сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що МОН справдилося за дивні поради в підручнику з хімії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини