Головна Новини Суспільство Наука та освіта МОН виправдалося за дивні поради в підручнику з хімії
commentss НОВИНИ Всі новини

МОН виправдалося за дивні поради в підручнику з хімії

У Міністерстві освіти і науки заявили, що не бачать нічого не резонансного в раді боротися з онкозахворюваннями за допомогою соди

25 листопада 2020, 13:58 comments1406
Поділіться публікацією:

В одному з підручників з хімії для дев'ятикласників автори запропонували лікувати онкологічні захворювання содою. У підручнику також є інформація про користь спирту, особливо при простудних захворюваннях. Підручник розповідає про користь компресів зі спирту, а також виготовленні лікувальних настоянок на основі етанолу.

МОН виправдалося за дивні поради в підручнику з хімії

ФОТО: З відкритих джерел

У Міністерстві освіти та науки заявили, що не бачать нічого резонансного в пораді боротися з онкологічним захворюванням за допомогою соди. Більш того, в МОН впевнені, що дана інформація розширює критичне мислення учнів.

Обурення серед громадськості також викликало те, що інформація, на яку спирався матеріал підручника з хімії, була взята з сайту "Всеукраїнської асоціації пенсіонерів", на що в Міносвіти відповіли, що автори забули додати ще одне американське джерело.

У Міністерстві також надали кілька аргументів на захист поради лікувати рак содою, в яких посилалися на Нобелівського лауреата Отто Варбурга:

"Нобелівський лауреат з фізіології і медицини Отто Варбург довів, що однією з причин виникнення раку є порушення засвоєння клітинами кисню через те ж закислення організму. Тому звичайна сода може зменшити вплив негативних факторів і відновити кислотно-лужний баланс".

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Одеській області школяреві зі зламаною ногою вчителі не викликали швидку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

назар

12 лютого 2021, 22:15

спасибо я знаю про кислоты химия интересно


Новини