Міністр освіти розповів, скільки педагогів в Україні отримають вакцину від коронавирусу

Сергій Шкарлет обіцяє вакцинувати педагогів двічі

В Україні є 209 тис. Доз вакцини від коронавірусу фірми Pfizer, яку направлять для вакцинації педагогів. Про це порталу "Коментарі" розповів Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

За словами глави Міносвіти, вакцинація співробітників різних навчальних закладів в нашій країні почалася тиждень тому. Зараз добровільно отримали щеплення від коронавірусу тільки 32% педагогів.

Шкарлет також підкреслив, що співробітники сфери освіти отримають вакцину фірми Pfizer. При цьому в нашій країні сьогодні досить доз препарату для того, щоб вакцинувати всіх педагогів по два рази.

У Міністерстві освіти та науки відзначають, що на сайті відомства найближчим часом з'явиться окремий розділ, на якому можна буде в реальному часі відстежувати, в яких регіонах і скільки викладачів отримали вакцину, адже сьогодні щеплення від коронавірусу вчителям роблять тільки в декількох областях. Крім того, за словами Шкарлета, ця система не буде самостійною - вона повинна підтягувати дані Міністерства охорони здоров'я, адже це їх зона відповідальності.

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат.

Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також стали відомі дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися в нашій статті.

Нещодавно ми повідомляли, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

Додамо, що Всесвітній банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.